Deurne en Achilles '29 kampioen

Michel (methodmich)
Vanmiddag vielen de laatste beslissingen in de zondaghoofdklasse. Achilles '29 en sv Deurne mochten een kampioensfeest vieren.

Deurne kroonde zich tot kampioen tot kampioen in de hoofdklasse B. De ploeg, die eerder dit seizoen in de KNVB-beker tegen Feyenoord speelde, deed dit in een rechtstreeks gevecht met achtervolger Papendrecht. De Brabanders gingen op bezoek bij Papendrecht en hadden aan een punt genoeg. De thuisploeg moest winnen om een beslissingsduel af te dwingen. Nadat Papendrecht na rust met tien man kwam te staan, trok Deurne de wedstrijd naar zich toe. Na de 0-1 door Maarten Vos kreeg nog een Papendrechter rood. Invaller Leon Swinkels bepaalde de eindstand op 0-2.

Achilles '29 werd kampioen in de hoofdklasse C. Ook hier stond een rechtstreeks duel met de achtervolger op het programma. Extra mooi was dat het hier om dorpsgenoot De Treffers ging. De Treffers moest winnen in de derby van Groesbeek. Dit lukte niet. Achilles '29 maakte het in eigen huis in stijl af door met 3-2 te winnen. Peter van Putten was met twee goals de grote man.

Ook de laatste degradanten werden bekend. In de hoofdklasse C volgt Rheden SC Enschede naar de eerste klasse. De promovendus van vorig seizoen ging op eigen veld met 1-8 onderuit tegen FC Lienden. In de hoofdklasse B degradeerde UDI '19 / Beter Bed vorige week al. De ploeg trok vandaag Geldrop / AEK mee naar de eerste klasse. In Geldrop werd het 0-4, zodat UDI '19 nog over de thuisploeg wipte in de stand.

De ploegen die een beslissingsduel moeten gaan spelen tegen een eersteklasser werden eveneens bekend. In A is dit DWV, dat weliswaar met 0-1 won bij degradant DCV, maar de concurrentie ook zag winnen. In B moet Schijndel / Bol Accountants, ooit een toonaangevende ploeg, zich redden in een extra duel. In C deed SVBO wat het moest doen, namelijk winnen. Tegen SC Enschede werd het 4-1. WSV pakte echter het benodigde punt, zodat SVBO twaalfde bleef. De promovendus kan zich dus nog handhaven.