Force India-coureurs balen

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Voor de mannen Force India is het een weekend om snel te vergeten. In de Turkse zon vloog Giancarlo Fisichella letterlijk de baan af, en Adrian Sutil kwam niet verder dan de zestiende plek.

"Ik maakte een goede start, maar bij het aanremmen voor de eerste bocht week Bourdais twee keer af van zijn lijn. Ik kon hierdoor niet meer op tijd remmen en belandde in de achterkant van de Williams. Ik heb nu zin in Monaco," aldus de 35-jarige Italiaan.

Sutil kwam door zijn teamgenoot een beetje in de problemen. "In de eerste bocht zag ik Giancarlo over Nakajima vliegen en allemaal rotzooi op de baan liggen", zei de Duitser. "Bij de bochten drie en vier aangekomen was het een drukte van belang en liep ik schade op aan mijn voorvleugel, toen een andere coureur tegen mij aantikte. Ik kon dus meteen naar de pits voor een nieuwe neus. Gelukkig was de Safety Car op de baan gekomen, waardoor ik niet al te veel tijd verloor. Aan het einde van mijn race wist ik Vettel achter me te houden, dus dat is tenminste iets."