[LMS] Verstappen trots op fans

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Gisteren kleurde het circuit van Spa-Franchorchamps weer ouderwets oranje. De Nederlandse fans konden genieten van een gevecht tussen Jos Verstappen en Peter van Merksteijn die het met hun Porsche opnamen tegen Jan Lammers, Lienhard en Theys in een andere Porsche.

Uiteindelijk werd de strijd gewonnen door het Nederlandse team Van Merksteijn Motorsport. Dat zorgde dus voor een mooie podiumceremonie, waarbij de fans luid het Wilhelmus meezongen. Verstappen stond zichtbaar te genieten van al het oranje dat hij zag. "Het rijden op de eerste set banden, die ook al gebruikt was in de kwalificatie, was lastig maar daarna was de balans veel beter. Het gevecht met die ander Porsche (van Horag racing, red.) was zoals we het graag zien, mooi en eerlijk. Maar het ging absoluut niet gemakkelijk, het geluk zat niet echt mee vandaag. Er gebeurde veel tijdens de race en we hadden onze handen vol aan het uit de problemen blijven bij het verkeer. Maar onze auto is zo goed en waanzinnig snel dat het bijna vanzelf lijkt te gaan. De Porsche RS Spyder is een fantastische auto."


"Alle steun van de Nederlandse fans met hun vlaggen tegenover onze pitbox waren extra motivatie voor me. Je kunt zien dat LMS steeds populairder begint te worden in Nederland. Peter heeft het ook fantastisch gedaan door snelle rondetijden te rijden en we hebben gewoon een fantastisch team. Dit is genieten voor iedereen," aldus de 36-jarige Limburger.