[NBA] Jazz langs Lakers in verlenging

Ermin (TheClown1)
Het is de Utah Jazz voor de tweede keer op rij gelukt om van de Los Angeles Lakers te winnen. In Utah werden de heren in purple and gold verslagen met 123-115. Deron Williams had een groot aandeel in de overwinning.

De kleine guard scoorde 29 punten en gaf veertien assists. Het was vooral zijn leiderschap dat de Jazz de overwinning bracht. De heren uit Salt Lake City bewezen dit seizoen dat ze ijzersterk zijn in hun thuiswedstrijden. Meer dan de helft van de thuiswedstrijden werden met grote cijfers gewonnen door de Jazz.

Aan het begin van de vierde kwart leek het dat de Jazz een verlenging niet nodig zouden hebben. De voorsprong op de Lakers was meer dan tien punten. Door een aantal goede driepunters van Derek Fisher, de point guard van de Lakers, kwam het team uit Los Angeles goed terug. Met nog maar acht seconden op de klok, bij een stand van 108-106 in het voordeel van de Jazz, mocht Lamar Odom de bal onder de basket van de Jazz innemen. De bal ging naar Kobe Bryant, die dit jaar voor het eerste de MVP-titel behaalde, maar hij miste de lay-up. Odom pakte de rebound en legde de bal in om de stand gelijk te trekken.

In de verlenging waren het de foute beslissingen van vooral onervaren spelers die de Lakers de das omdeden. Bryant eindigde de wedstrijd met 33 punten, tien assists en acht rebounds. Odom moest genoegen nemen met 26 punten en dertien rebounds. De stand in de serie is hiermee op 2-2 gebracht. De volgende wedstrijd zal woensdag in Los Angeles gespeeld worden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Utah JazzLos Angeles Lakers123-115
San Antonio SpursNew Orleans Hornets100-80