Valckx lucht hart over Reker

vw_caddy
Na zijn ontslag ging de technisch manager van PSV, Stan Valckx, een tijdje op vakantie. Nu terug in Nederland doet hij in de media zijn verhaal over de gebeurtenissen bij PSV. "Echt, Jan Reker vertelt leugens."

Algemeen directeur Jan Reker beschuldigde Valckx ervan dat hij teveel omging met Lemic. Volgens Reker zou Valckx zelfs geld hebben overgehouden aan een aantal transfers. Om de suggestie dat Valckx een vals spel speelde met Lemic lacht hij. "Ik heb op 24 april een gesprek gehad met Jan en commercieel-directeur Marcel van den Bunder. Toen zei Jan: 'Jij wordt betaald door PSV, maar je werkt voor Lemic'," zo verklaart Valckx.

"Er wordt gesuggereerd dat ik geld in mijn zak heb gestopt. Ik had zoiets wel verwacht, maar ik weet wat de waarheid is. Nog nooit heb ik ook maar één euro aangenomen, dat zal ik ook nooit doen. Mensen die mij kennen, weten dat ik niet alleen in geld geïnteresseerd ben. Als dat zo zou zijn, had ik nu mijn mond gehouden en twee jaar gewoon mijn geld opgestreken."

Volgens Valckx is PSV nu bezig met een onderzoek naar twee transfers. "Die van Dzsudzsak en die van de Mexicaan Rodriguez. Dat gaat ook weer zo amateuristisch. Op de dag dat ze daarmee begonnen, wist ik er al van. Ze doen maar. Ze kunnen honderd jaar zoeken, ze zullen nooit iets vinden. Jan creëert dat beeld, ik heb dat van verschillende mensen gehoord."

Valckx werkte naar eigen zeggen graag samen met Lemic. "Hij heeft een geweldig netwerk, komt met ideeën en heeft strategisch inzicht. Vlado heeft ook altijd veel informatie. Weet vaak wat ongeveer de prijs van spelers is. Zonder hem had bijvoorbeeld Timmy Simons niet eens bij ons gespeeld. Die was naar Feyenoord gegaan."

"Ik heb er wel eens aan gedacht om naar de rechter te stappen. Ik ga echter liever zelf de strijd aan dan dat via de rechter te doen. Ik weet wie Jan is en wat de waarheid is. Ik heb het vertrouwen in hem opgezegd, dan weet je dat je een hoop narigheid over je heen krijgt. Ik zeg ook weer niet dat ik nooit een rechter zal inschakelen. Hij heeft die opmerking over verdienen aan transfers verschillende malen gemaakt, in het bijzijn van Van den Bunder."

Tegenover de verslaggevers van AD Sportwereld praat Valckx verder over de leugens waarop hij Reker vaak heeft kunnen betrappen. "Voorbeeld: Gomes had aangegeven dat hij niet meer met Joop Hiele verder wilde. Dat wilden wij trouwens ook niet. Toen heeft Gomes gezegd dat hij een goede keeperstrainer kende: Flavio Tenius. Op een gegeven moment werd echter duidelijk dat PSV ook Hans Seegers als keeperstrainer erbij zou nemen."

Valckx gaat verder:"Gomes was echt woest. Toen zei Jan tegen mij: 'Zeg maar tegen Gomes dat hij alleen met Flavio hoeft te werken.' Ik vroeg of Seegers en ook Wiljan Vloet daarvan op de hoogte waren. Jan beweerde glashard dat dat zo was. Maar toen ik Seegers aan de lijn had, was hij totaal verrast. Hij ging in paniek Huub Stevens bellen. En Vloet wist ook van niets."

"Ik heb Jan gezegd dat ik mezelf elke morgen in de spiegel kon aankijken. Toen zei hij dat dat voor hem ook geldt. Waarop ik zei dat er dan wel veel barsten in de spiegel zouden komen."