'Klöden kopman in Giro'

Bram (Chiel-Montagne)
Niet Alberto Contador of Levi Leipheimer, maar de nieuwbakken Romandië-winnaar Andreas Klöden is dé kopman voor Astana in de komende Ronde van Italië. Dat beweert zijn ploeggenoot Contador in een vraaggesprek met Sporza.

De Spaanse Tourwinnaar acht zich immers, zowel fysiek als mentaal, niet in staat om het kopmanschap te dragen: "Op een grote ronde moet je jezelf mentaal en fysiek goed voorbereiden. Ik lag op het strand met de gedachte dat de riem er even af kon toen Johan Bruyneel me belde. Dat is niet echt de ideale voorbereiding. Klöden is onze kopman, hij heeft net de Ronde van Romandië gewonnen. En met Leipheimer hebben we ook nog een tweede ijzer in het vuur."

Dat wil echter niet zeggen dat de Spanjaard van plan is om als een veredelde toerist mee te fietsen in de laars van Europa. Hij is vooral benieuwd naar zijn huidige vormpeil. "Ik start zonder doel en bekijk het van dag tot dag. Het is afwachten hoe goed de vorm is. Maar in elke wedstrijd waarin ik start, wil ik voor de zege gaan."