Onderzoek naar gokken in Belgisch voetbal

Olga (Nuongirl)
Na geruchten over gokinzetten gaat de Belgische voetbalbond de wedstrijd tussen Anderlecht en Sint Truiden van 26 april onderzoeken. Er zou in China voor 1,2 miljoen dollar op het duel zijn gegokt.

In de slotfase van de wedstrijd eind april wist Anderlecht een 1-0 achterstand om te buigen tot een 4-1 winst na enkele discutabele beslissingen van de arbiter.

Het is niet voor het eerst dat België getroffen wordt door een omkoopschandaal. Drie jaar geleden zou de Chinese zakenman Zheyun Ye spelers en trainers hebben omgekocht om uitslagen te beïnvloeden. De zaak-Ye is nog niet afgesloten.

In de Belgische krant Het Nieuwsblad zei Oud-Feyenoorder Bart Goor, nu aanvoerder van Anderlecht: "Ik heb niets abnormaals opgemerkt. De ref leek me zeker ook niet partijdig. Het is toch normaal dat er veel wordt ingezet als de laatste (Sint-Truiden) speelt tegen een club die bovenin staat. We hebben er niets mee te maken."

Tim Pots, die de arbiter was tijdens de wedstrijd, ontkende in de krant alle betrokkenheid. Sint-Truiden, dat degradeerde, wil dat de Belgische voetbalbond de zaak gaat uitzoeken.