Bogarde ambieert trainersfunctie

Sven (Svensational)
Hij zou ‘nooit meer terugkeren op het voetbalveld’. Dit kondigde Winston Bogarde drie jaar geleden aan toen hij aangaf te stoppen met voetballen. Maar nu lijkt het toch weer te kriebelen bij de oud-international.

Bogarde kondigt in Voetbal International aan graag aan de slag te gaan als trainer. "Om te beginnen bij de jeugd. Ik heb dit seizoen stage gelopen bij Said Ouaali, de trainer van de A1-junioren van FC Volendam. Daarnaast heb ik demonstratietrainingen gegeven bij de jeugd van VVV en de A-selectie van RKC Waalwijk. Het beviel me allemaal zó goed, dat het steeds meer begon te kriebelen. Ik had het nooit van mezelf gedacht, maar nu wil ik verder met het trainersschap."

De 37-jarige Rotterdammer heeft zijn diploma Trainer Coach 2 bijna binnen en gaat dan voor de TC 1-papieren. "Eerst wil ik op eigen benen staan bij een goed jeugdelftal. Bij welke club weet ik nog niet. Van daaruit wil ik mijn trainerscarrière gaan uitbouwen."

"Ik denk dat ik de jeugd van tegenwoordig het nodige kan bijbrengen", vervolgt Bogarde. "Op het gebied van mentaliteit, bijvoorbeeld. Ik wil jeugdspelers leren wat er mentaal nodig is om de stap naar het profvoetbal te maken", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea in Voetbal International.