Caņizares vertrekt bij Valencia

Sjors (Sj0rSz)
Santiago Caņizares zal Valencia gaan verlaten. De doelman, die vorige week zijn rentree in de selectie maakte, ziet geen basis meer om zijn verblijf bij de Spaanse club te verlengen. Eerder dit seizoen werd de 38-jarige speler door Ronald Koeman uit de selectie verbannen.

Caņizares en Valencia hebben inmiddels een akkoord bereikt over de ontbinding van de bestaande overeenkomst. Dit liet de sluitpost op Radio Marca weten. Het is nog niet bekend wat de voormalig keeper van Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg gaat doen.

"Ik zal er goed over moeten nadenken, maar aan stoppen denk ik voorlopig niet," aldus Caņizares, die nog steeds niet begrijpt dat Koeman de kans kreeg om hem uit de selectie te zetten. Volgens hem heeft ook de club een grote fout gemaakt. "Koeman nam een tactische beslissing, maar de club had door moeten hebben dat die beslissing niet goed was voor het elftal, de club en de resultaten. Koeman is dus niet de enige schuldige."

Caņizares speelde sinds 1998 in het shirt van Valencia en veroverde in 2002 en 2004 de Spaanse titel. Ook wist hij met de Spaanse club in 2004 de UEFA Cup in de wacht te slepen.