Meespelen Sulejmani onzeker

ErikHK
Het meespelen van Miralem Sulejmani in de wedstrijd tegen Ajax is nog altijd onzeker. De Serviër is nog niet voor 100 procent hersteld van de knieblessure die hij in het duel tegen Excelsior opliep.

De talentvolle aanvaller van SC Heerenveen wordt voor donderdag nog onderzocht aan zijn knie. Aan de hand van de uitslag van dit onderzoek wordt bekeken of Sulejmani alsnog kan aansluiten bij de selectie.

Volgens de clubarts van de Superfriezen heeft Sulejmani zijn knie overstrekt. "De pijn zit vooral aan de buitenkant van de knie. Het gaat steeds iets beter, maar hij is nog geen honderd procent." Sulejmani was dit seizoen erg belangrijk voor de Friezen. Hij werd gedeeld clubtopscorer met vijftien doelpunten. De aanvaller werd ook gekozen tot talent van het jaar.

Niet alleen Heerenveen, maar ook Ajax moet het stellen zonder een bepalende speler. Thomas Vermaelen kampt met een liesblessure en komt waarschijnlijk dit duel en de overige play-offduels niet meer in actie. Heerenveen speelt donderdag de eerste wedstrijd in haar eigen Abe Lenstra Stadion. Vier dagen later wordt de return gespeeld in de Amsterdam Arena.