Sergio van Dijk verlaat FC Emmen

Michel (methodmich)
FC Emmen moet verder zonder spits Sergio van Dijk. De aanvaller zal zijn aflopende contract niet verlengen en hoopt op een buitenlands avontuur.

Van Dijk licht zijn beslissing als volgt toe: "Ik twijfelde tussen mijn gevoel en verstand. Mijn verstand zei dat ik bij Emmen moest blijven. Dan heb je weer een aantal jaren zekerheid en weet je waar je aan toe bent. Dat is veilig en bekend. Mijn gevoel zei iets anders. Ik ben op een leeftijd dat een avontuur nog kan en als voetballer kun je net iets makkelijker en sneller aan de bak komen in het buitenland. Ik wil iets van de wereld zien en dat gevoel werd steeds sterker de laatste tijd."

De 25-jarige spits speelde drie seizoenen voor FC Emmen. Hij scoorde 40 goals in 110 competitieduels. De aanvaller is overigens niet kieskeurig qua nieuwe woon- en werkomgeving: "Eerlijk gezegd maakt dat me helemaal niets uit. Van mij mag het Japan, China, Australië, Zuid-Afrika, Noorwegen, Engeland of Duitsland zijn. Er zijn zoveel competities en landen waar ik naartoe wil, dus ik kan alle kanten op."