Sturing gepolst over terugkeer

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Edward Sturing is door Vitesse gevraagd voor een mogelijke terugkeer naar het Gelredome. Het huidige hoofd opleidingen van PSV heeft al tweemaal eerder gesproken met technisch directeur Marc van Hinthum.

Sturing vertelde: "Het initiatief kwam vanuit Vitesse. Het zou gaan om een functie voor lange termijn, waarbij ik onder meer verantwoordelijk wordt voor de doorstroming van de eigen jeugd naar het eerste elftal." Het is al sinds de winter duidelijk dat hij vertrekt bij PSV.

Paul van der Kraan, algemeen directeur, sprak onlangs nog met Sportweek over de mogelijke rentree van de Eerbeker bij de club uit Arnhem. "Ik denk niet dat je Edward terug moet halen als trainer. Dat moet je niet willen, daarvoor is hij te kort weg. Maar misschien als assistent. Edward is wel iemand met een verleden bij de club. Maar of hij dat wil, is een tweede."

Edward Sturing speelde bij Vitesse maar liefst elf jaar in de hoofdmacht, en na zijn actieve loopbaan werd hij assistent. Ook was hij meerdere malen stand-in voor trainers die voortijdig vertrokken. Hij was van 2003 tot 2006 hoofdtrainer van Vitesse, maar dat wordt hij nu zeker niet. "Ik heb met meerdere clubs gesproken en sta overal voor open."