Valverde wint Luik-Bastenaken-Luik

Stefan (sportfreak)
Alejandro Valverde is de winnaar geworden van Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard klopte in de eindsprint Davide Rebellin en Frank Schleck.

De finale van de wedstrijd begon bij de beklimming van de Redoute, waar Andy Schleck en Stefan Schumacher wegreden. Bij de voorlaatste beklimming van de dag, de Roche-aux-Faucons, had het duo twintig seconden voorsprong op de groep met favorieten. Tijdens de beklimming moest Schumacher lossen en werd Schleck bijgehaald door Joaquim Rodríguez, Davide Rebellin en Frank Schleck.

Nog tijdens de beklimming moest Rodriquez de rest laten gaan en was het duidelijk dat de vier vooraan gingen uitmaken wie er zou gaan winnen. Andy Schleck probeerde het met een serieuze ontsnapping, kreeg een gat van tien seconden, maar werd toch weer bijgehaald. Hierna probeerde zijn broer en ploeggenoot Frank Schleck het tot twee keer toe, maar hij kwam niet weg. Met zijn drieen reden ze naar de finish, waar Valverde de sterkste sprinter bleek. Op de vijfde plek was Thomas Dekker de beste Nederlander.