Vechtende Australiër niet naar OS

vw_caddy
De Australische zwemmer Nick D'Arcy zal zichzelf voor het hoofd slaan als hij ziet wat uiteindelijk het gevolg is van een vechtpartij. D'Arcy sloeg vorige maand een andere zwemmer, Simon Cowley, zo hard, dat die er een gebroken kaak en neus aan overhield. Het Australisch olympisch comité (AOC) oordeelde dat hij niet meer mag afreizen naar Beijing.

De 20-jarige D'Arcy moet zich maandag voor de rechter verantwoorden. Vooruitlopend daarop heeft het AOC geoordeeld dat de zwemmer niet mee mag naar de Olympische Spelen in Beijing. In het olympisch zwembad zou de gewelddadige Australiër de 200 meter vlinderslag gaan zwemmen. "Het was een moeilijke beslissing. De vraag was of hij met zijn gedrag zichzelf, de zwemsport en het AOC in een slecht daglicht brengt," aldus AOC-voorzitter John Coates. "Zijn overtreding is in onze ogen zo ernstig dat dit het geval is. Hij kan daarom niet langer deel uitmaken van de olympische ploeg."

Volgens de coach van D'Arcy, Brian Stehr, wil de zwemmer nog wel in beroep gaan tegen zijn uitsluiting."Ik ga ervan uit dat hij niet meer zal zwemmen. Dit is het einde van zijn carrière. Hij wordt hiermee gestraft voor de rest van zijn leven. Ik denk niet dat dit eerlijk is. Hij krijgt geen kans verder te gaan en te laten zien hoe hij echt in elkaar zit."