FC Twente in play-offs niet naar Duitsland

Stefan (sportfreak)
FC Twente zal tijdens de play-offs niet in Duitsland spelen. De ploeg uit Enschede moet uitwijken omdat het Arke Stadion verbouwd gaat worden.

Twente hoopte daarom terecht te kunnen in de Veltins Arena van Schalke 04. De Duitse politie, beducht voor ongeregeldheden omdat de aankomende tegenstander nog onbekend is, adviseerde de Duitse voetbalbond om FC Twente geen toestemming te geven om play-offduels in een Duits stadion te spelen.

"Wij zijn zeer teleurgesteld over het negatieve advies van de Duitse politie aan de Duitse voetbalbond," zegt FC Twente-voorzitter Joop Munsterman op de clubwebsite. "Eerdere signalen van de betrokken instanties duidden er op dat van een verbod geen sprake zou zijn. Daarom hadden we met Schalke ‘04 al afspraken gemaakt om daar onze wedstrijden te spelen. We gaan snel op zoek naar een geschikt alternatief." FC Twente staat met nog één speelronde te gaan vierde in de Eredivisie, een plek die recht geeft op play-offs om een plek in de voorronde van de Champions League.