BMW-coureurs blij met resultaat in Bahrain

Jan Willem (WEST)
BMW heeft een uitstekend weekend gehad in Bahrain. Robert Kubica reed zichzelf naar de derde positie, nadat hij van poleposition gestart was. Nick Heidfeld reed een uitstekende race en eindigde als vier. BMW neemt de leiding over van McLaren in het constructeurskampioenschap.

Kubica is erg blij met dit resultaat. "Dit is mijn tweede podium op rij en het team leidt het constructeurskampioenschap. Helaas had ik bij de start enorme wielspin en ik raakte wat brokstukken in de tweede ronde. Toen ik door de olie reed, dacht ik dat ik een lekke band had, want ik had geen idee wat er aan de hand was. Het was een mooie dag voor het team en ik kijk uit naar Barcelona."

Ook Nick Heidfeld is erg blij met resultaat. De Duitser was na afloop van de kwalificatie minder te spreken, maar de vierde plaats tijdens de race maakte het weekend voor de Duitser toch nog goed.

"Ik ben nu veel blijer dan gisteren! De vierde plaats is een prima resultaat na een moeilijk weekend. Ik kreeg de balans van de auto maar niet goed en ik hoop niet dat ik nog een keer tegen dergelijke ellende aanloop. Het is goed om de race direct achter mijn teamgenoot te finishen, want hij startte van pole en ik vanaf de zesde plaats. Alles verliep prima voor het team," aldus de Duitser.