Massa: "Sensationeel!"

Sally (Tessa)
Felipe Massa heeft wraak genomen op alle kritici die de afgelopen weken kritiek op hem hadden: hij wist de Grand Prix van Bahrein te winnen. Teamgenoot Kimi Räikkönen wist de dubbel voor Ferrari te maken.

De Braziliaan, die deze maand 27 wordt, was dolblij met de overwinning: "Sensationeel! Eindelijk, na een sombere start in het kampioenschap, zie ik weer zonneschijn. We wisten dat we konden rekenen op een uitstekende wagen. Ik had een prima start, waarbij ik Robert [Kubica, red.] kon inhalen. Toen kwamen een paar moeilijke rondes vanwege olie op de baan, maar ik hield de auto recht. Het is duidelijk dat ik Maleisië nog in mijn achterhoofd had, dus ik probeerde steeds om goed op te letten en te zorgen dat ik de auto over de finish bracht. Het is fijn om weer de winnaar te zijn hier in Sakhir, op een baan waar ik van houd."

Kimi Räikkönen was wat minder tevreden met zijn tweede plaats. "Het was het beste waar ik op kon hopen in een weekend wat zeker niet mijn beste was. De acht punten geven me de leiding in het kampioenschap, en dat is zeker een reden om Bahrein redelijk tevreden te verlaten. Maar ik kon de goede balans niet vinden. Soms heb je zulke weekenden, maar ik weet zeker dat de situatie in Barcelona anders zal zijn. Ik heb geprobeerd om niet te hard te pushen, wetend dat het belangrijk is om de punten binnen te slepen."

Teambaas Stefano Domenicali was ook zeer blij met de één-twee voor zijn team. Hij zag hard werken beloond na een slechte start van het seizoen. De één-twee finish is een mooi cadeautje als honderdste overwinning voor Luca di Montezemolo, de directeur van Ferrari, aldus Domenicali. De coureurs werd gevraagd om geen onnodige risico's te nemen toen Ferrari de plekken had die ze het liefst zien: vooraan.