Uitslag AS Roma - Manchester United

Maikel (WeebI)
AS Roma is er niet in geslaagd om in het eigen Stadio Olimpico wederom van Manchester United te winnen. De Engelsen waren in Rome met 0-2 te sterk door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney.

De eerste helft leek lange tijd te gaan eindigen zoals deze begonnen was. Beide ploegen creëerden maar weinig kansen en de enige pogingen waren enkele schoten van afstand. Ruim vijf minuten voor het eind van het eerste bedrijf was daar dan toch de openingsgoal. Paul Scholes zocht Ronaldo uit en de Portugees kopte vervolgens feilloos binnen. Ronaldo bleef hierna aangeslagen liggen, maar kon na even bijkomen zijn wedstrijd vervolgen. Een minuut later miste Mirko Vucinic een grote kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Edwin van der Sar prikte de spits de bal voorlangs.

Na de aftrap voor de tweede helft kwam United goed weg. Max Tonetto kon van een meter of acht inschieten maar zag zijn schot enkele centimeters naast het doel belanden. Even later was het Christian Panucci die de kans kreeg, maar zijn inzet ging hoog over het doel van de Oranje-captain. De Romeinen waren veel beter in de tweede helft, toch namen de bezoekers een grotere voorsprong. Park Ji-Sung legde een voorzet van Wes Brown terug op Rooney, die op zijn beurt slechts van dichtbij in hoefde te tikken voor de tweede Engelse goal. De Italianen bleven kansjes creëren, maar gescoord zou er niet meer worden. Het wordt een lastige klus voor de Romeinen om de halve finale nog te bereiken, na dit dure thuisverlies tegen de Red Devils.

AS Roma (ITA) - Manchester United FC (ENG) 0-2
39' Cristiano Ronaldo 0-1
66' Wayne Rooney 0-2

Arbiter: Frank de Bleeckere (BEL)
Stadion: Stadio Olimpico, Rome
Gele kaart: David Pizarro, Philippe Mexès (AS Roma), Anderson (Manchester United)

Opstellingen:

AS Roma: Doni; Cassetti, Mexès, Panucci, Tonetto (Cicinho/68); De Rossi, Aquilani (Esposito/77); Taddei (Giuly/59), Pizarro, Mancini; Vucinic.

Manchester United FC: Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic (O'Shea/33), Evra; Carrick, Scholes, Anderson (Hargreaves/56); Cristiano Ronaldo, Rooney (Tévez/84), Park.