Uitslag Schalke 04 - Barcelona

Maikel (WeebI)
FC Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League gewonnen. Uit bij FC Schalke 04 werd er met 0-1 gewonnen, middels een treffer van Bojan Krkic.

In Gelsenkirchen was de eerste kans voor de mannen van Frank Rijkaard. Andrés Iniesta ontving een steekpass, maar stuitte op doelman Manuel Neuer. Even later was de openingstreffer daar alsnog. Iniesta bereikte Thierry Henry, die in eerste instantie miste, maar na loslaten van Neuer kon de Fransman zijn teamgenoot Bojan Krkic bereiken: 0-1. Na een half uur werd de marge bijna verdubbeld, toen Marcelo Bordon een voorzet van Samuel Eto'o weg probeerde te werken. De bal rolde echter langs de veilige kant van de paal. Schalke kwam er maar zelden uit, en wist het doelman Víctor Valdés nimmer lastig te maken in de eerste helft, die eindigde bij een 0-1 stand.

Schalke opende de tweede helft uitstekend, maar resultaat leverde dit niet op. Een goed schot van Christian Pander kon met moeite worden tegengehouden door Valdés. Ondanks dat Die Königsblauen beter werden kwamen ook de bezoekers nog regelmatig gevaarlijk naar voren. De beste kansen waren echter voor Schalke, dat de bal maar niet in het net kreeg. Schoten van onder meer Fabian Ernst vlogen rakelings langs de goal. De Duitsers bleven de betere, maar konden simpelweg niet voor de gelijkmaker zorgen. Barça kon uiteindelijk blij zijn dat het bij de ene goal bleef, zodat ze in eigen huis de voorsprong kunnen verdedigen.

FC Schalke 04 (GER) - FC Barcelona (ESP) 0-1
12' Bojan Krkic 0-1

Arbiter: Kyros Vassaras (GRE)
Stadion: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
Gele kaart: Christian Pander, Søren Larsen, Fabian Ernst, Mladen Krstajic(Schalke), Gabriel Milito, Giovani Dos Santos, Rafael Márquez, Carles Puyol (Barcelona)

Opstellingen:

FC Schalke 04: Neuer; Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann; Asamoah (Larsen/73), Ernst, Kobiashvili, Pander; Kuranyi (Vicente Sánchez/61), Altintop (Løvenkrands/89).

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal; Xavi, Yaya Touré (Márquez/74), Iniesta; Bojan (Sylvinho/86), Eto'o (Giovani/82), Henry.