Van der Geest toch naar Olympische Spelen

Stefan (sportfreak)
Judoka Dennis van der Geest mag toch naar de Olympische Spelen. De Nationale Topsport Commissie (NTC) verkiest Van der Geest boven Grim Vuijsters.

Hoewel Vuijsters de afgelopen maanden beter presteerde, kiest de judobond toch voor de expertise van Van der Geest in Beijing. Van der Geest zelf vond zijn uitverkiezing geen verrassing. De judoka van Kenamju vindt dat hij zich bij voorgaande mondale toernooien voldoende heeft bewezen. Bovendien zorgde een blessure ervoor dat hij de afgelopen maanden nog niet in topvorm was. Van der Geest won bij de Olympische Spelen in 2004 een bronzen plak en werd in 2005 wereldkampioen. Zowel Vuijsters als Van der Geest hadden reeds een olympische nominatie op zak.

Vuijsters won de afgelopen maanden bronzen medailles bij wereldbekerwedstrijden in Parijs, Hamburg en Praag. Daarom kreeg hij de voorkeur om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen in Lissabon. Met de punten die daar te verdienen zijn voor de Europese olympische ranking, zou Vuijsters een onoverbrugbare voorsprong op Van der Geest kunnen nemen. Veel zal hij daar niet meer aan hebben. Vuijsters laat het er niet bij zitten. Binnenkort zal hij het besluit van de NTC aanvechten.