Prödl naar Werder Bremen

Ermin (TheClown1)
Sinds de oefeninterland van Oranje tegen Oostenrijk heeft de nieuwe trainer van Ajax, Marco van Basten, interesse gekregen in Sebastian Prödl. Hij wilde de 20-jarige verdediger naar Ajax halen. De jonge speler heeft echter besloten om zijn carrière voort te zetten bij Werder Bremen.

Van Basten heeft een aantal spelers op zijn lijst staan sinds het bekend is dat hij de nieuwe trainer van Ajax wordt. Onder ander wordt het AC Milan-talent Yoann Gourcuff vaak genoemd. De jonge middenvelder is van mening dat hij te weinig speeltijd krijgt en is op zoek naar een nieuwe club. AZ-speler Demy de Zeeuw en Tiago Mendes van Juventus worden ook veelvuldig in het geruchtencircuit genoemd.

Prödl was de nieuwste die op de lijst stond van de trainer. Na de oefeninterland, die overigens met 3-4 gewonnen werd door Oranje, heeft Van Basten bekeken of het mogelijk is om de verdediger te halen. Met het vertrek van John Heitinga is Ajax op zoek naar een nieuwe verdediger. Prödl scoorde tweemaal tegen Oranje maar was ook verantwoordelijk voor een Oranje doelpunt door over de bal te maaien, het was daarna makkelijk intikken voor Heitinga.