Rush: "Torres speciale speler"

Maikel (WeebI)
Volgens Liverpool-legende Ian Rush is de huidige sterspits Fernando Torres een uitzonderlijk talent. Ook denkt hij dat de club in staat is te winnen van Arsenal in de Champions League.

Rush, die in veertien jaar Liverpool 346 keer het net wist te vinden, denkt dat Torres zijn club naar zilverwaar kan leiden, zoals hij dat zelf deed in 1984 met de Europacup I. "Torres heeft iets dat hem speciaal maakt", zegt de Welshman. "Hij is pijlsnel, maakt doelpunten en is tweebenig. Zo weet een verdediger nooit zeker met welke voet hij zal trappen."

Torres kwam in de zomer van 2007 over van Club Atlético de Madrid, en was tot nu toe al 28 keer trefzeker voor The Reds, waarvan 21 in de Premier League. Hij is daarmee de eerste speler sinds Robbie Fowler in 1995/96 die de twintig passeert. "Hij is een ware revelatie. Als hij dit kan doorzetten in de komende seizoenen is hij zeker vergelijkbaar met de Fowlers en Owens van deze wereld."

Rush hoopt dat Liverpool het morgenavond goed doet in de Champions League-ontmoeting met Arsenal. "Het wordt spannend; Liverpool is licht in het voordeel vanwege het feit dat er eerst in Londen wordt gespeeld", aldus Rush. "Ik denk dat ze Arsenal vast proberen te zetten. Als ze Arsenal teveel laten spelen wordt het erg lastig, want dan zijn ze dodelijk. Als ze gelijkspelen dan denk ik dat ze wel kunnen winnen op Anfield. De sfeer daar zal de spelers absoluut helpen."