Veranderingen bij Barcelona in zomer

Maikel (WeebI)
Technisch directeur Txiki Beguiristáin heeft aangegeven dat FC Barcelona de toekomst van iedere speler zal bekijken. Ook de technische staf wordt geëvalueerd aan het eind van het seizoen.

De Catalaanse topclub kent een moeilijk seizoen. Niet alleen werd afgelopen weekend de tweede plaats in La Liga weggegeven aan Villarreal, ook wordt Barça voortdurend geconfronteerd met geruchten over de toekomst van Ronaldinho en trainer Frank Rijkaard. Geruchten gaan al langere tijd dat Rijkaard na het seizoen vertrekt en vervangen zal worden door José Mourinho. Over Ronaldinho bestaat ook nog veel onduidelijkheid. De Braziliaan speelt niet vanwege een dijbeenblessure, terwijl scans niets lieten zien.

Afgelopen zaterdag was tekenend voor het seizoen van de Champions League kwartfinalist. Uit bij Real Betis werd een comfortabele 0-2 voorsprong uit handen gegeven waardoor de club uit Sevilla zelfs nog won. Beguiristáin meldt dat er verandering zullen plaatsvinden, om zo te proberen de club weer in het zadel te helpen.

"Het is niet nodig om drastische beslissingen te maken", zei de oud-speler van de Catalanen. "Aan het eind van het seizoen zullen we de inzet, leeftijd en progressie van een ieder bekijken. Zo kunnen we een team samenstellen dat niet wacht op herstel maar direct groeit en vastberaden is titels te winnen. Als we niet tevreden zijn over enkele individuen dan bekijken we of we met hen verder moeten. Maar nu niet, want we kunnen de groep nu geen schade toebrengen."