Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 21

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de eenentwintigste speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A maakte koploper FC Lisse geen fout. Hoewel men in eigen huis tegen Zwaluwen '30 nog met 0-1 achter kwam, werd er met 4-1 gewonnen. De absolute topper was uiteraard Quick Boys - Rijnsburgse Boys, vooraf de nummer twee en drie. Na gisteren zijn die rollen omgedraaid. Voor 4000 toeschouwers beslisten Martin den Haan en Brayton Biekman binnen 25 minuten de wedstrijd in het voordeel van de Uien. Na de 0-2 zege is Rijnsburgse Boys nu de naaste belager van koploper FC Lisse. Men volgt op één punt, Quick Boys is met drie punten achterstand nu derde. Onderin lijkt voor SHO het doek te zijn gevallen. De ploeg verloor op eigen veld met 2-3 van Katwijk, dat daardoor goede zaken deed. SHO staat met nog vijf duels te spelen negen punten achter op plaats twaalf, die veroordeelt tot het spelen van een promotie / degradatieduel. TOGR schoot met het 1-1 gelijkspel tegen Ter Leede ook niet veel op. De Rotterdammers staan voorlaatste en hebben ook al acht punten achterstand op Ter Leede, de nummer twaalf. De andere ploegen kwamen niet tot scoren. ASWH verzuimde de kansen te benutten bij Excelsior Maassluis, Noordwijk miste een strafschop tegen DOTO en Barendrecht en Capelle creëerden simpelweg nauwelijks kansen. Alledrie de duels eindigden dus in 0-0.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 15
4. Henk Roeland (Capelle) 12
5. Maarten Bak (Quick Boys) 10
Peter Freke (Rijnsburgse Boys) 10
Glynor Plet (FC Lisse) 10

De titelstrijd in de hoofdklasse B werd na gisteren wat minder spannend. Sparta Nijkerk zette hekkensluiter Kloetinge simpel met 3-0 opzij en zag concurrent Spakenburg keihard onderuit gaan bij GVVV. In Veenendaal verloren de Spakenburgers, ondanks een voorsprong, met 5-1. Edwin van Rooijen en Dennis Schaap mikten allebei twee keer raak voor GVVV. Spakenburg sloot een roerige week, waarin trainer Erik Assink opstapte, dus niet goed af en staat nu weer vijf punten achter op Sparta Nijkerk. GVVV deelt, met zeven punten achterstand, nu de derde plaats met IJsselmeervogels. De zaterdagkampioen won pas in de extra tijd met 3-2 van laagvlieger Nunspeet door een goal van Luc Joordens. Nunspeet blijft twaalfde en behoudt de voorsprong van twee punten op Nivo Sparta (2-3 verlies tegen DOVO) en vier punten op Kloetinge. LRC Leerdam staat nog altijd twee punten boven Nunspeet op de veilige elfde plek, maar verloor wederom. Bij Hoek werd het 3-0. AFC Ajax, dat deze week een puntenstraf van min één kreeg van de KNVB, speelde gelijk tegen Kozakken Boys. Het bleef in Amsterdam 0-0. Geinoord, eveneens gestraft, verloor met 2-1 bij Bennekom, maar lijkt behoorlijk veilig met tien punten voorsprong op Nunspeet.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 16
2. Sam Ysebaert (Hoek) 11
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Rudy van Doorn (GVVV) 10
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10

Tot slot de hoofdklasse C, waarin HHC Hardenberg de tweede seizoensnederlaag leed. Flevo Boys won thuis met 3-1 van de titelverdediger, die wel koploper blijft. HHC zag achtervolger Be Quick '28, dat Staphorst met 2-0 klopte, wel weer wat naderen. De achterstand van de Zwollenaren op HHC is drie punten, maar de Hardenbergers hebben nog wel een wedstrijd tegoed. DOS Kampen kreeg thuis met 0-4 op de broek van ONS Sneek en moet gaan vrezen voor degradatie. Zeker omdat PKC '83 (1-2 bij Excelsior '31) en ACV (1-3 bij WHC) wel wonnen. DOS Kampen heeft 15 punten en staat laatste. ACV heeft er 19, met een wedstrijd minder gespeeld, en PKC '83 heeft er, met eveneens nog een duel tegoed, 21. VVOG verschafte zich wat lucht door een 2-0 zege op Go Ahead Kampen. De Harderwijkers zijn echter nog niet definitief veilig.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 16
3. Cuneyt Karakaya (PKC '83) 11
Martijn Jansen (SC Genemuiden) 11
5. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10