Stekelenburg: "Eindelijk zit het eens mee"

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Ajax na aan het einde van dit seizoen deel mag nemen aan de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers wonnen gisteravond van SC Heerenveen en staan hierdoor steviger op de tweede plaats.

"We hebben gedaan wat we moesten doen," liet Maarten Stekelenburg na afloop van het duel optekenen. "Heerenveen kreeg weliswaar veel kansen, maar wij waren ook gevaarlijk. Het verschil zat hem in de effectiviteit. Wij scoren vier keer, terwijl Heerenveen onder meer twee keer de paal en een keer de lat raakt."

De keeper van Ajax vervolgde met de woorden: "Over geluk hadden we niet klagen, maar dat mocht ook wel een keertje. In veel wedstrijden heeft het ons niet meegezeten. We zijn nu in principe geplaatst voor de play-offs van de top-vijf. We nemen afstand van Heerenveen en zondag spelen NAC en Feyenoord, twee andere concurrenten, nog tegen elkaar."

Stekelenburg keerde in het duel tegen SC Heerenveen terug in het doel van Ajax. De afgelopen twee weken liet de sluitpost, vanwege privéomstandigheden, verstek gaan. "Het was vervelend dat ik er niet bij kon zijn, maar het was niet anders. Ik richt me nu op de play-offs, dan moeten we er staan. Met een plek in de voorronde van de Champions League kunnen we het seizoen alsnog positief afsluiten."