[NBA] Denver makkelijk langs Dallas

Ermin (TheClown1)
Bij de Denver Nuggets zijn het twee mannen die de show iedere avond stelen. Het was ook niet anders gisteravond. Allen Iverson en Carmelo Anthony scoorden beiden respectievelijk boven de 30 punten. Met 118-105 werd er van de Dallas Mavericks gewonnen.

Denver is bezig met een opmars naar de felbegeerde achtste plaats in de Western Conference, die recht geeft op deelname aan de play-offs. Op dit moment staan de Golden State Warriors op die achtste plaats met één wedstrijd voorsprong. Anthony was na de wedstrijd teleurgesteld. Ondanks dat hij een goede wedstrijd speelde met 32 punten, tien rebounds en acht assists, blijven ze negende in het Westen. Doordat de Golden State Warriors hun wedstrijd wonnen tegen de Portland Trailblazers is er niks gewijzigd in de stand. Anthony is met deze 32 punten de tweede op de lijst van jongste spelers die 9000 punten hebben gescoord. Hij is precies 23 jaar en 303 dagen toen hij de 9000 bereikte. LeBron James ging hem voor op de leeftijd van 22 jaar en 352 dagen.

De Dallas Mavericks moesten het nog steeds zonder de geblesseerde Dirk Nowitzki doen. De Duitse power forward liep een enkelblessure op in de wedstrijd tegen de San Antonio Spurs. Het was vooral Josh Howard die de taak van Duitser overnam. Howard scoorde 30 punten en pakte vijf rebounds. Jason Kidd, die alweer met zijn dertiende seizoen bezig is, scoorde negentien punten en gaf vijftien assists.

De Nuggets hebben alles nog in eigen handen. Ze spelen tegen de Golden State Warriors morgenavond. Iverson benadrukte hoe belangrijk het is om die wedstrijd te winnen om in de race te blijven voor de play-offs.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Denver NuggetsDallas Mavericks118-105
Golden State WarriorsPortland Trailblazers111-95
Detroit PistonsMiami Heat85-69