Gomes wil voor Nederland keepen

Ermin (TheClown1)
Heurelho da Silva Gomes, de huidige keeper van PSV, zou graag uitkomen voor Nederland. De bijna twee meter lange keeper verwacht niet meer in aanmerking te komen voor het Braziliaanse team. Hij beschouwt Oranje als een goed alternatief.

Gomes keept al een aantal seizoenen zeer goed voor PSV, maar de Braziliaanse bondscoach Dunga heeft hem al sinds 2006 niet meer opgeroepen voor het nationale elftal. De kritiek van de Braziliaanse journalisten verandert de gedachten van de bondscoach niet. Dunga houdt vast aan de opstelling van Diego Alves (Alméria), Doni (AS Roma), Helton (FC Porto) en Julio César (Internazionale).

De laatste keer dat Gomes voor Brazilië keepte, dateert van 10 oktober 2006. Hij komt in totaal op tien interlands, maar kritische uitspraken van de keeper over het selectiebeleid van Dunga lijken zijn internationale carrière de das om te doen.

"Als ik niet voor mijn eigen land kan spelen, ook al zijn het vriendschappelijke wedstrijden, dan zou ik voor Oranje willen keepen", zegt de goalie tegen Sportweek. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze droom van Gomes zal uitkomen aangezien hij met Brazilië actief was op de Gold Cup. Daarom mag hij niet meer voor een ander land uitkomen.


Met dank aan WRNL voor de submit.