Prima dag voor McLaren in Melbourne

Jan Willem (WEST)
McLaren is het seizoen goed begonnen in Melbourne. Lewis Hamilton reed in de eerste training een tweede tijd, terwijl hij de tweede training als snelste afsloot. Teamgenoot Heikki Kovalainen kwam tot een vierde tijd in beide trainingen.

"Het is een geweldig gevoel dat het seizoen weer is begonnen en het is ook lekker om weer in Melbourne te zijn, waar mijn Formule 1-loopbaan vorig jaar is begonnen", vertelde Hamilton na afloop van de eerste trainingen. "Het is altijd een apart gevoel om de pitbox uit te rijden voor de eerste training voor de eerste race."

"We hebben veel vooruitgang geboekt met de auto en hebben het beste proberen te maken van de steeds veranderende omstandigheden op de baan", vervolgde de vice-wereldkampioen van 2007. "De concurrentie ziet er erg sterk uit, maar het is nog te vroeg om exact te kunnen zeggen hoe de zaken ervoor staan."

Kovalainen:"Het was geweldig om voor de eerste keer de pitbox uit te rijden als McLaren-rijder. Het was een genot om het team aan het werk te zien gedurende de twee trainingen. Het gaat er zeer professioneel aan toe."

"Het was iets warmer dan we hadden verwacht, maar dat is alleen maar een goede voorbereiding op de race in Maleisië, die voor volgende week op het programma staat", vervolgde Kovalainen. "We hadden nog wel last van korrelvorming op de banden, maar dit werd beter naarmate de situatie op de baan ook beter werd. We hebben goede vooruitgang geboekt met de auto."