Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 18

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de achttiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A maakten de koplopers geen fout. Quick Boys wist, drie dagen na de uitschakeling door NAC Breda in de KNVB-beker, bij ASWH met 2-3 te winnen. Derek van der Plas maakte alle goals voor Quick Boys, dat in de slotfase nog wel door het oog van de naald kroop. De Katwijkers staan nog steeds één punt voor op FC Lisse, dat mede dankzij twee goals van Marvin Nieuwlaat een 1-0 achterstand bij Katwijk wist om te buigen in een 1-3 zege. Onderin sprokkelden SHO (2-2 bij Ter Leede na een 2-0 achterstand) en TOGR (0-0 bij Capelle) een puntje, terwijl Excelsior Maassluis verrassend met 0-2 won bij Noordwijk. Titelverdediger Rijnsburgse Boys lijkt door het doelpuntloze gelijkspel bij promovendus Zwaluwen '30 even af te haken in de titelstrijd. Het was voor de Uien al de tiende remise dit seizoen. Ze staan nu derde op zes punten van Quick Boys. DOTO pakte, niet voor de eerste keer dit seizoen, weer eens een punt in de slotfase. Barendrecht stond lang met 0-1 voor, maar hoofdklassetopscorer Michael van Dommelen sloeg toch nog toe.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 15
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 14
4. Maarten Bak (Quick Boys) 9
-. Henk Roeland (Capelle) 9

In de hoofdklasse B liet koploper Sparta Nijkerk dure punten liggen bij Geinoord. Het bleef 0-0. Achtervolger Spakenburg naderde weer tot op drie punten, na een doelpuntenfestijn tegen Kloetinge. Liefst 7-0 werd het op de Westmaat. Maurice van der Wilt en Ruben Wilson mochten allebei twee keer juichen. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels lijkt na de 2-1 nederlaag bij promovendus DOVO definitief afgehaakt in de titelstrijd. Men staat nu vierde, op negen punten van Sparta Nijkerk. Mustafa Kalai werd de held van DOVO met een doelpunt in de tweede minuut van de extra tijd. Kozakken Boys is na de 1-0 zege op degradatiekandidaat Nivo Sparta nu derde. Nivo Sparta kan slechts opgelucht zijn dat concurrent Nunspeet ook verloor, met 1-3 van GVVV, waardoor de achterstand op de plek die veroordeelt tot het spelen van een promotie / degradatieduel niet verder opliep. LRC Leerdam en AFC Ajax verzuimden in hun onderlinge strijd de degradatieplaatsen te verlaten. Het werd namelijk 2-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 12
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
-. Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
4. Rudy van Doorn (GVVV) 9
-. Thijs Houwing (Spakenburg) 9
-. Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 9

Tot slot de hoofdklasse C, waarin koploper HHC Hardenberg een goed weekend kende. Zelf won het met 2-1 van laagvlieger DOS Kampen, terwijl achtervolger Be Quick '28 op 0-0 bleef steken bij Oranje Nassau. Be Quick '28, dat de tweede periode binnen had gehaald met negen zeges uit negen wedstrijden, staat nu weer vier punten achter op HHC. Go Ahead Kampen dankte topschutter Jurrian Zandbergen. Zijn drie goals leverden de club een 3-1 zege op PKC '83 op. Ook ONS Sneek deed goede zaken door met 2-1 van VVOG te winnen. De Friezen lijken de degradatieplaatsen weer enigszins te verlaten. Dit geldt niet voor ACV, dat ook nu weer verloor en wel met 0-2 van Flevo Boys. Excelsior '31, dat na dit seizoen niet meer kan beschikken over het legendarische duo Dennis Sepp / Erwin Looms, verloor dik met 3-0 bij Staphorst.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 14
3. Cuneyt Karakaya (PKC '83) 11
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10
-. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 10