Van Loo en Metaj langer bij Groningen

Sjors (Sj0rSz)
Brian van Loo staat ook volgend seizoen onder de lat bij FC Groningen. De doelman verlengde zijn huidige overeenkomst met een jaar. Ook Shkodran Metaj blijft langer bij de Groningse formatie. De middenvelder tekent bij tot medio 2012. Eerder verlengden Tom Hiariej en Stefan Nijland hun contract ook al.

Van Loo maakte in 2006 de overstap van Heracles naar FC Groningen. In eerste instantie moest de doelman zijn Bas Roorda nog voor zich dulden, maar op 18 maart 2007 kreeg hij te horen dat hij eerste keus werd. Tot nu toe verdedigde de 32-jarige sluitpost al 39 competitiewedstrijden het doel van De Trots van het Noorden. In die periode hield hij negen keer zijn doel schoon.

"Ik ben heel tevreden over de gang van zaken. De club heeft laten blijken mij enorm te waarderen en ik vind het mooi dat ik nog een jaar bij FC Groningen mag keepen. FC Groningen is een mooie club, waarvoor ik heel graag speel", liet van Loo in een reactie weten.

Ook Metaj vond het super dat hij een vernieuwd contract bij FC Groningen heeft mogen tekenen. "Ik ben hartstikke blij met deze nieuwe verbintenis. Er spreekt waardering en vertrouwen uit. FC Groningen is een club in ontwikkeling en ik ga daar in mee. Ik ben een jongen van de streek en dan is het natuurlijk heel mooi om bij FC Groningen te voetballen. Ik ben heel trots op dit nieuwe contract."

Metaj maakte aan het begin van het huidige seizoen de overstap van de A1 naar de selectie van Ron Jans. De geboren Albanees, die in het bezit is van een Nederlands paspoort, blikte nog even terug op de eerste maanden van deze voetbaljaargang. "In het begin was het zaak om aan te haken. Het was heel hard werken. Na de trainingen kwam ik doodop thuis. Niettemin kon ik me ontwikkelen en aantonen dat ik het niveau aan kon. Daarna kreeg ik steeds meer speelminuten. Ik mag niet ontevreden zijn over hoe het in mijn eerste seizoen gaat."