"Geen Nederlander goed genoeg voor F1"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Jos Verstappen heeft nog maar eens laten weten wat hij van Christijan Albers, Giedo van der Garde en Robert Doornbos vindt. Vooral Albers heeft het al eerder moeten ontgelden in columns en interviews met Verstappen.

"Nu zie ik geen Nederlandse coureurs die goed genoeg zijn voor de Formule 1. Albers echt niet. Hij heeft altijd smoesjes en geen uitstraling. Doornbos? Ook niet goed genoeg. Giedo van der Garde is nog jong en heeft talent, maar wint geen races. Dan moet je je ook afvragen of je wel goed genoeg bent voor de F1. Hij heeft zijn testrol bij Spyker vorig jaar vooral te danken aan zijn rijke schoonvader", aldus de Limburger.

Verstappen hekelt vooral het gedrag om de races heen van de jongere generatie: "Ik heb weleens het idee dat het hen ook niet puur om het racen gaat, dat ze de randzaken veel belangrijker vinden. Feestjes afstruinen en kijken of hun haar goed zit. Ze denken alleen aan de buitenkant en vergeten het racen."

Dit jaar zal de bijna 36-jarige Verstappen deelnemen aan de Le Mans Series, waaronder dus de beroemde 24 uur van Le Mans, voor team Van Merksteijn Motorsport by Equipe Verschuur. Hij zal een Porsche RS Spyder besturen in de LMP2-klasse.