Llodra eerste finalist in Ahoy'

Sjors (Sj0rSz)
Michael Llodra mag zich de eerste finalist van het ABN AMRO World Tennis Tournament noemen. In de halve finale was de Fransman uiteindelijk te sterk voor favoriet Ivo Karlovic. De setstanden waren 7-5 en 7-6(5). In de finale treft Llodra zijn landgenoot Gilles Simon of de Zweed Robin Söderling.

Eerder deze week liet Llodra al weten zich op zijn gemak te voelen in Nederland. "Ik won in 2004 het grastoernooi van Rosmalen en stond het jaar daarop weer in de finale. Ik grapte van de week al dat ik misschien een huis moest gaan kopen in Nederland."

Llodra was voor aanvang van het duel tegen Karlovic de underdog. De Kroaat maakte de afgelopen week veel indruk met zijn harde opslagen. "Je weet van tevoren dat het verschrikkelijk moeilijk gaat worden. Door die fenomenale service gaat het vaak om die ene passing of volley in zijn game die het verschil kan maken."

In eerste instantie had Llodra nooit durven dromen dat hij in de finale zou staan. "Toen ik het deelnemersveld bekeek met bijvoorbeeld Rafael Nadal en Andy Murray, hoopte ik dat ik één of twee rondjes zou overleven. Dat ik nu in de finale sta is fantastisch."

In het verleden waren twee landgenoten van de Llodra, Cédric Pioline (2000) en Nicolas Escudé (2001 en 2002) ook al succesvol op het tennistoernooi in Rotterdam. "Ik ben nog één match verwijderd van een plaats op de boarding, maar dat is nog een heel eind."