Arsenal en Liverpool verliezen in FA Cup

Sjors (Sj0rSz)
Manchester United is er zaterdagavond in geslaagd om de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. De selectie van manager Sir Alex Ferguson won met ruime cijfers van titelkandidaat Arsenal (4-0).

De The Mancunians stonden met de rust al op een comfortabele 3-0 voorsprong door treffers van Wayne Rooney, Darren Fletcher en Luis Nani. Na de pauze bepaalde nogmaals Fletcher de eindstand op 4-0. The Gunners maakten het duel overigens niet met elf spelers af. Vijf minuten na aanvang van de tweede helft mocht Emmanuel Eboué vroegtijdig gaan douchen.

Liverpool liep in eigen huis tegen een beschamende nederlaag aan. Barnsley, dat in de eerste divisie uitkomt, presteerde het om op Anfield Road met 2-1 te winnen. Dirk Kuijt bracht zijn ploeg na een half uur spelen op voorsprong. Brian Howard zorgde in de laatste minuut van het duel voor de overwinning van de bezoekers.

Chelsea had het een stuk eenvoudiger en won zonder al teveel inspanningen van Huddersfield. Frank Lampard (2) en Salomon Kalou zorgde voor de doelpunten van The Blues. Ook Cardiff City verzekerde zich van een plaats bij de laatste acht. De ploeg van Jimmy Floyd Hasselbaink won met 2-0 van Wolverhampton Wanderers.