NAC Breda specialist in 1-0 zege

Raymond (RayMania)

NAC Breda won afgelopen zondag voor de achtste keer op rij een wedstrijd in de Eredivisie, een record voor de club. Met de 0-1 zege tegen De Graafschap hebben de Brabanders laten zien dat zij de specialist zijn in de 1-0 overwinning.

De ploeg van vertrekkend trainer Ernie Brandts boekte tegen de Superboeren alweer de achtste overwinning van dit seizoen die in een 1-0 eindstand eindigde. Het was tevens de vierde opeenvolgende 1-0 overwinning; de vorige weken kregen FC Utrecht, Sparta Rotterdam en FC Twente klop van de Brabantse club. Met acht gewonnen wedstrijden blijven de Brabanders FC Groningen en PSV voor; zij wonnen viermaal met 1-0.

Verder heeft NAC Breda nog negen wedstrijden de kans om wederom een record te evenaren. Op dit moment staat het aantal overwinningen dit seizoen op veertien in 25 wedstrijden, maar als de club in de resterende duels nog één keer weet te winnen, dan evenaart NAC Breda het clubrecord uit de jaargangen 1957/58, 1959/60, 1960/61 en 1961/62, toen vijftien keer werd gewonnen in één seizoen.