Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 17

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de zeventiende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A was de derby tussen Quick Boys en Katwijk op papier het mooiste duel. In de praktijk viel de dorpsstrijd echter tegen. Ruim vijfduizend toeschouwers zagen Derek van der Plas al in de tweede minuut de enige goal maken voor koploper Quick Boys. FC Lisse blijft volgen op twee punten, maar de 1-0 winst op DOTO kwam pas tot stand in de slotfase. Patrick Duarte werd het goudhaantje voor Lisse. Onderin deden Barendrecht en Zwaluwen '30 / Henver goede zaken. De promovendi wonnen met 1-0 van respectievelijk Noordwijk en Ter Leede. Barendrecht dankte linksback Marco de Borst, Zwaluwen '30 zag topscorer Roel de Vries weer eens scoren. Excelsior Maassluis won de degradatiekraker met hekkensluiter SHO met 3-1, mede door een opvallende wijziging in de opstelling. Laatste man Hans-Jörgen Nicolaï stond namelijk in de spits. Dit loonde, want hij scoorde. TOGR kwam tegen ASWH twee keer op voorsprong, maar de veerkrachtige Ambachters wonnen nog met 2-3. De Rotterdammers zagen daarmee een serie van vijf duels zonder nederlaag onderbroken worden en zijn weer in zwaar weer beland.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 19
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 15
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 14
4. Maarten Bak (Quick Boys) 9
Henk Roeland (Capelle) 9


In de Hoofdklasse B kende Sparta Nijkerk een goed weekend. Een goal in de slotminuut, gemaakt door ex-prof Dick Kooijman, hielp de koploper aan een 1-0 zege op laagvlieger Nunspeet. De achtervolging verspeelde dure punten. Zo bleef IJsselmeervogels op 2-2 steken bij Bennekom, al kwam het twee keer terug van een achterstand en speelde het door een rode kaart voor Pierre Tosch lange tijd met tien man. Spakenburg wist thuis DOVO niet te verslaan. Door de 1-1 in Bunschoten-Spakenburg kon Kozakken Boys alsnog de tweede periode winnen. Vorige week verloren de Werkendammers in een rechtstreeks duel nog van Spakenburg, maar door de late winst in Kloetinge kon men toch nog feest vieren. Imdat Solmaz scoorde in de tweede minuut van de extra tijd de enige goal. Onderin kon Geinoord door een 1-2 zege bij Nivo Sparta een stuk afstand nemen van de degradatieplaatsen. Na rust werkte de club uit Nieuwegein een 1-0 achterstand weg.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
Ruben Wilson (Spakenburg) 10
4. Thijs Houwing (Spakenburg) 9
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 9


Dan de Hoofdklasse C, waarin HHC Hardenberg de machine plots ziet haperen. Vorige week liep men tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, nu werd bij Go Ahead Kampen slechts met 1-1 gelijk gespeeld. Be Quick '28 won wel, tegen de andere club uit Kampen. De achtervolgers van HHC zetten DOS Kampen met 2-0 opzij en staan nu op twee punten van de titelhouder. De Zwollenaren sloten daarmee de tweede periode af met negen overwinningen uit negen duels en de doelcijfers 23-0. SC Genemuiden won mede door een ontketende Martijn Jansen, die drie keer scoorde, met 0-5 bij VVOG en staat nu al vijfde. ACV schoot weinig op met de 3-3 bij promovendus PKC '83, want de roemruchte club uit Assen blijft voorlaatste in de stand. WHC steeg door een duidelijke 3-0 zege op Oranje Nassau naar de derde plaats.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 16
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 13
3. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10
Martijn Jansen (SC Genemuiden) 10
Cuneyt Karakaya (PKC '83) 10