Maaskant: "KNVB maakt MVV monddood"

Sjors (Sj0rSz)
Robert Maaskant is ontevreden over de scheidsrechters in de Jupiler League. De trainer van MVV is boos op de KNVB, vanwege de behandeling die zijn ploeg tijdens het duel tegen RKC Waalwijk heeft gekregen. De oefenmeester is van mening dat de arbiters tegen de Limburgse club fluiten.

Na afloop van de wedstrijd tussen MVV en RBC Roosendaal uitte Maaskant forse kritiek op de KNVB. De oefenmeester reageerde namelijk op de straf die de Maastrichtenaren mogelijk zullen krijgen. De aanleiding hiervoor zijn de spreekkoren tijdens het duel tegen RKC Waalwijk. "MVV wordt door de KNVB monddood gemaakt," was de duidelijke taal van de trainer. "De emotie op de tribunes is juist de kracht van deze club."

Arbiter Dick van Egmond mocht, nadat het duel tegen RKC Waalwijk was voltooid, niet in de bestuurskamer komen. De verwachting is dat MVV ook hiervoor een sanctie zal krijgen. Maaskant: "Wat er gebeurd is, zal Van Egmond wel gekrenkt hebben. Na dit akkefietje zijn de arbiters blijkbaar geïnstrueerd om tegen MVV te gaan fluiten, ons bewust te zoeken. Zo’n incident mag natuurlijk nooit invloed hebben op het gedrag van andere scheidsrechters. Maar toch lijken we nu de dupe te worden van een gekrenkte Van Egmond."

Hiermee refereerde de trainer van MVV aan het fluitgedrag van Roelof Luinge tijdens het treffen met RBC Roosendaal. Maaskant is van mening dat de scheidsrechter de hele wedstrijd tegen zijn ploeg floot. "Na afloop van de wedstrijd kreeg onze verdediger Sjoerd Winkens zelfs een gele kaart, omdat hij tegen de grensrechter had gezegd dat hij goed had gevlagd. Misschien met een ietwat cynische ondertoon, maar daar moet je als scheidsrechter tegen kunnen. Dit was gewoon ons zoeken", besloot de trainer van de Limburgers.

Luinge reageerde op deze uitspraak met de volgende woorden: "Onzin, wij zoeken MVV helemaal niet op."