Tsonga zegt af bij Krajicek

Matthias (Veritaz)
De eerste afzegging van het ABN AMRO Tournament is een feit. Jo-Wilfried Tsonga zal geen verschijning maken op de hardcourt banen van Rotterdam. Hij zegt teveel last te hebben van oververmoeidheid.

Tsonga, die eerder dit jaar nog opzien baarde met zijn finale plaats in de Australian Open, verloor woensdag zijn eerste ronde partij in het toernooi van Marseille van Mario Ancic. "Na die partij heeft Jo-Wilfried contact met ons opgenomen om te laten weten dat hij niet in staat is om te spelen", aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Krajicek begrijpt de opzegging van de jonge Fransman wel. "Ik kan hier wel begrip voor opbrengen, omdat ik uit ervaring weet wat er allemaal loskomt na zo’n goede prestatie op een Grand Slam toernooi. Het feit dat hij zijn eerste toernooi na de Australian Open in eigen land speelde, heeft er uiteraard aan bijgedragen dat de ‘gekte’ rond zijn persoon de afgelopen dagen tot een maximum uitgroeide. Ik stel het daarom zeer op prijs dat hij heeft aangegeven later in de week nog wel naar Rotterdam te willen komen om het publiek te ontmoeten en het toernooi te leren kennen."