[NASCAR] Dale Earnhardt Jr. wint shootout

Redactie FOK!frontpage
Dale Earnhardt Jr. (#88) is er in geslaagd de eerste serieuze race van het nieuwe seizoen te winnen. In de eerste race voor zijn nieuwe team, Hendrick Motorsports, was hij de Toyota van Tony Stewart (#20) en regerend kampioen Jimmy Johnson (#48) te snel af.

De 'Bud' Shootout is een race die niet mee telt voor het kampioenschap. Het deelnemersveld bestaat uit de pole-winnaars van het vorige seizoen en de nog actieve rijders die de shootout al eens gewonnen hebben. Het is een goede graadmeter voor met wie er rekening gehouden moet worden tijdens de Daytona 500 en wie nog flink aan de bak moet om op snelheid te komen.

Dale Earnhardt Jr. was de hele race al vooraan te vinden. Tijdens de laatste herstart met nog drie ronden te gaan pakte Earnhardt Jr. de leiding over van Tony Stewart en stond hem niet meer af. Nog een salliant detail over de nummer twee van de race; Stewart had tijdens één van de oefensessies een aanvaring met Kurt Busch (#2) op de baan.Nu gaan er geruchten in de paddock dat beide heren elkaar een klap hebben verkocht nadat ze uit hun auto waren geklommen. Het is nog onduidelijk hoe de Sprint Cup organisatie hier tegen gaat optreden.