[Davis Cup] Uitslagen eerste ronde

Stefan (sportfreak)
Dit weekend werd de eerste ronde gespeeld in de wereldgroep van de Davis Cup. Onder andere Servië werd hierin uitgeschakeld.

Servië, dat het opnam tegen Rusland, moest het al doen zonder de geblesseerde Janko Tipsarevic, terwijl Novak Djokovic afgelopen vrijdag vanwege griep niet kon spelen. Na de vrijdag was de stand 2-0 in het voordeel van de Russen. Het duo Djokovic/Zimonjic bracht gisteren de spanning weer terug. Vandaag nam Djokovic het op tegen Davydenko en de Servier won de eerste twee sets. Maar nadat Davydenko de derde set won en in vierde set een 3-0 voorsprong gaf Djokovic de strijd op. Daarmee werd het 3-1 voor Rusland en was de strijd beslist.

Zweden had het erg lastig met Israël. Het begon de zondag met een 2-1 achterstand, maar wist dankzij overwinningen van Thomas Johansson en Jonas Björkman alsnog de winst te pakken. Duitsland was te sterk voor Zuid-Korea. Phillipp Kohlschreiber bracht de Duitsers dankzij een zege op Hyung-Taik Lee op een beslissende 3-1 voorsprong. Spanje bereikte gisteren al de kwartfinale. Zonder Rafael Nadal en David Ferrer moest het het opnemen tegen Peru. Feliciano Lopez en Fernando Verdasco brachten Spanje na het dubbelspel al op een beslissende 3-0 voorsprong.

Alle uitslagen:
Rusland - Servië 3-2
Tsjechië - België 3-2
Argentinië - Groot-Brittanië 4-1
Israël - Zweden 2-3
Duitsland - Zuid-Korea 3-1
Peru - Spanje 0-3
Roemenië - Frankrijk 0-5
Oostenrijk - Verenigde Staten 1-4