Renault presenteert de R28

vw_caddy
De nieuwe auto van Renault, de R28, was al te bewonderen tijdens de testweek in Valencia, maar gisteren werd de bolide en het team officieel gepresenteerd in het Franse Boulogne-Billancourt.

Teambaas Flavio Briatore presenteerde naast de nieuwe auto ook zijn nieuwe rijderskoppel: Fernando Alonso keerde na een jaar van afwezigheid weer terug bij Renault en Nelsinho Piquet Jr. begint aan zijn eerste echte racejaar. De doelstelling van Alonso is duidelijk: winnen. "Maar dan moeten we wel ergens een seconde vinden, want zover staan wij achter op McLaren en Ferrari," aldus Alonso. "Momenteel acht ik ons niet in staat om podiumplekken te behalen. We moeten eerst het gat dichten."

Nelsinho Piquet Jr. is naar eigen zeggen klaar voor zijn debuutrace, begin maart in Australië. "Melbourne is voor mijn gevoel nog heel ver weg. Voorafgaand hebben we echter nog veel werk te verrichten en ik concentreer me nu op de komende testweek en op ons ontwikkelingsprogramma. Dit zal mijn fysieke gesteldheid ook ten goede komen: rijden is de best mogelijke voorbereiding."

Flavio Briatore verwacht veel van zijn team in 2008. Volgens de Italiaan heeft het team gekozen voor een agressievere aanpak. "We hebben een agressief concept toegepast en als je daar de kwaliteiten van Fernando als teamleider bij optelt, dan is het een sterke combinatie. Daarnaast hebben wij ook geïnvesteerd in Enstone met het oog op de toekomst. We hebben vooral meer aandacht besteed aan de aerodynamica."

Op de situatie van vorig jaar bij McLaren wil Fernando Alonso niet graag terugkijken. Toch wordt hij tot een reactie gedwongen nadat Lewis Hamilton vorige week zijn verhaal deed in de media: de Engelsman hoopte dat hij nooit het gedrag van zijn ex-collega zou gaan overnemen. "Ik denk niet dat dit een antwoord waardig is," aldus de Spanjaard. "Naar mijn mening moeten wij het hier zo weinig mogelijk over hebben, anders praten we steeds over iemand die nog niks heeft gewonnen in de Formule 1."

"Hoe ik mij nu voel bij Renault in vergelijking met McLaren? Als een gevangene die bevrijdt is."