'Delegatie HSV sprak met Van Basten'

Sjors (Sj0rSz)
Er wordt al enkele weken gespeculeerd over de nieuwe werkgever van Marco van Basten. De bondscoach van Oranje stapt na het EK van 2008 op. In eerste instantie werd zijn naam aan Ajax gelinkt. Vervolgens zou ook Bayern München geïnteresseerd zijn, maar zij lijfden Jurgen Klinsmann in.

Inmiddels heeft een nieuwe club zich voor de diensten van Van Basten gemeld, namelijk Hamburger SV. De Duitse club is naarstig op zoek naar een opvolger voor scheidend trainer Huub Stevens. De Limburger vertrekt aan het einde van het seizoen naar PSV.

Stevens zou samen met Dietmar Beiersdorf, technisch directeur van Hamburger SV, met een aantal Nederlandse trainers hebben gesproken. Onder dit selecte gezelschap zou dus ook de huidige bondscoach van Oranje zijn, maar de Duitsers willen dit niet bevestigen.

Van Basten liet het volgende over de vermeende interesse weten: "HSV is een interessante club, een Europese club met mogelijkheden en perspectief. Er werken daar goede mensen. Maar ik kan niet over zaken spreken die in de toekomst liggen."