De Vlaeminck: "Boonen presteerde niets"

Bram (Chiel-Montagne)
Roger De Vlaeminck heeft in de Belgische krant La Dernière Heure flink uitgehaald naar Tom Boonen. Monsieur Paris-Roubaix is van mening dat de Belgische spurtbom een bleek seizoen heeft gereden. "Boonen heeft niks gepresteerd in 2007", aldus de oud-renner.

Ook schenkt de topcoureur van weleer geen enkele waarde aan het groene tricot dat Boonen tijdens de afgelopen Tour de France naar Parijs bracht. "Hij heeft de groene trui wel veroverd in de Tour de France, maar McEwen moest snel opgeven en Petacchi reed zelfs niet mee. In de bergen reed Boonen altijd voor de bezemwagen uit, hij moest alleen maar zijn ploegmaats volgen. En hij moest enkel 200 meter spurten per dag", aldus de viervoudig winnaar van de Hellenklassieker

Tornado Tom gaf zelf eerder - na afloop van het Belgische Sportgala, waarin hij werd verkozen tot Sportman van het jaar - aan dat hij wél content was met zijn seizoen. "Ik won dit jaar geen grote klassieker, waardoor bij sommigen het idee leefde dat mijn seizoen mislukt is, maar dat vind ik niet. Ik sprokkelde dit seizoen elf zeges, waaronder twee Tourritten, Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3-Prijs in Harelbeke. En ik ben de eerste Belg sinds Eddy Planckaert in 1989 die de groene trui kon winnen in de Tour. Voor zo'n seizoen zouden er veel willen tekenen."

Maar niet alleen Boonen kreeg een veeg uit de pan van De Vlaeminck, ook diens locomotief, Gert Steegmans, kwam er niet genadig van af: "Hij is niet meer dan een knecht. Hij won zijn Tourrit per toeval." Wel was er lof voor Stijn Devolder, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet: "Zij hebben op karakter gereden."