Race of Champions prooi voor Duitsland en Ekström

Jan Willem (WEST)
In het Wembley-stadion in Londen vond zondag de Race of Champions plaats, een jaarlijks evenement met coureurs uit verschillende raceklasses. Publiekstrekker was zevenvoudige Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher, die in de finale verslagen werd door DTM-kampioen Mattias Ekström.

Het Wembley-stadion was omgetoverd tot een tweebanig circuit, waarbij de deelnemers het tegen elkaar moesten opnemen in een afvalrace met speciale RoC-buggy's, rally-auto's en toerwagens.

De finale van de individuele race was een spannende race. Zowel Schumacher als Ekström wonnen een heat en in de derde en laatste heat maakte Schumacher een fout voor start en finish, waardoor de Zweed Mattias Ekström er met de eindzege vandoor ging.

Finland moest het in de finale bij de landenwedstrijd opnemen tegen Duitsland. De Duitsers kwamen echter met een ijzersterk duo aan de start. Niemand minder dan Michael Schumacher reed daar samen met Sebastian Vettel. Het Finse team bestond uit de kersverse McLaren-coureur Heikki Kovalainen en rally-coureur Marcus Grönholm. In de eerste heat verspeelde Duitsland, met Schumacher achter het stuur, bijna de zege door niet weg te komen bij de start en de Duitser verloor zijn heat tegen Heikki Kovalainen.

In de tweede heat nam Sebastian Vettel het op tegen Marcus Grönholm. Met een close finish werd de stand weer gelijkgetrokken. Beide winnaars gingen nu in een derde ronde bepalen welk land er uiteindelijk zou winnen. De strijd tussen Heikki Kovalainen en Sebastian Vettel werd uiteindelijk een tweede overwinning voor de jonge Duitser, die daarmee de Nations Cup voor Duitsland veilig stelde.