Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 14

Michel (methodmich)
Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de veertiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A blijven de verschillen klein. FC Lisse wist zich tot winterkampioen te kronen, maar de ploeg strompelde naar deze titel. Ook bij Excelsior Maassluis (2-2) werd niet gewonnen. Dit gaf niet, want achtervolger Ter Leede won ook niet. Thuis tegen Barendrecht kwam het zelfs goed weg door een goal in de slotminuut van Erik Koot, waardoor het alsnog 1-1 werd. Ter Leede volgt FC Lisse op één punt, net als Quick Boys. Die ploeg heeft de smaak te pakken en won opnieuw, met 0-2 bij SHO. SHO zag TOGR in punten gelijk komen en deelt nu de laatste plaats met de Rotterdammers. Die hadden lang uitzicht op winst bij Noordwijk, maar de 1-1 van Peter Bos viel in de zesde minuut van de extra tijd alsnog. Desondanks eindigde TOGR 2007 goed, met zeven punten uit de laatste drie duels en weer volop zicht op handhaving. De kraker tussen DOTO en Rijnsburgse Boys eindigde onbeslist. Op dag één van het seizoen gaven "de Uien" DOTO een pak slaag en daar leek het in Pernis weer op uit te draaien. DOTO wist een 0-4 achterstand nog weg te werken en dankte wederom spits Michael van Dommelen, die drie keer raak schoot en nu afgetekend topscorer is in de zaterdaghoofdklasse. DOTO staat twee punten achter FC Lisse, Rijnsburgse Boys drie. Beide teams zullen na de winterstop dus nog volop meedoen.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 16
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 10
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 9
4. Henk Roeland (Capelle) 8
5. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
Arie Jonker (Katwijk) 7

In de hoofdklasse B pakte Sparta Nijkerk de wintertitel. De ploeg deed dit overtuigend. Op de Westmaat werd zaterdagkampioen IJsselmeervogels met 1-4 verslagen. Waar de Vogels dachten de kloof van drie punten te dichten, staan zij er nu zes achter op Sparta Nijkerk. Niels Buijtenhuis was met twee goals in het eerste kwartier de man die de Nijkerkers in het zadel hielp. Achtervolger Spakenburg werd verrassend geklopt door laagvlieger Nunspeet, dat aan een goal van Erwin Schouten genoeg had voor de winst. Spakenburg staat nu vijf punten achter op de koploper uit Nijkerk. Niet alleen Nunspeet deed onderin goede zaken, ook Nivo Sparta deed dat. Dankzij een verrassende 1-2 zege bij Hoek deed men de laatste plaats over aan Kloetinge. Die ploeg verloor de degradatiematch bij LRC Leerdam met 1-0, waarbij Jean Philip Becht weer eens het goudhaantje was. Kozakken Boys hield door een 1-2 overwinning bij Geinoord de top vijf in het vizier.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Ruben Wilson (Spakenburg) 10
3. Rudy van Doorn (GVVV) 8
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 8
Sam Ysebaert (Hoek) 8

Tot slot de hoofdklasse C, waarin titelverdediger HHC Hardenberg winterkampioen werd en de kloof van zeven punten met de achtervolging in stand hield. HHC won de lastige thuismatch tegen WHC met 2-1, maar liep wel averij op. Twee rode kaarten en een fikse blessure voor Gerben Tieltjes overschaduwden de zege. Be Quick '28 blijft tweede, omdat het geen kind had aan VVOG: 5-0, met twee goals van Jolf Stel. Excelsior '31 kon na vijf nederlagen op rij weer eens winnen, bij DOS Kampen werd het 1-2. Erwin Looms scoorde de winnende goal voor de nummer drie, die wel al 13 punten achterstand heeft op HHC. Onderin heeft SC Genemuiden de smaak te pakken. Mede door een hattrick van Martijn Jansen werd PKC '83 met 5-1 opgerold en is men weer opgeschoven richting de middenmoot. Flevo Boys verzorgde de klapper van de dag door met 0-6 te winnen bij Oranje Nassau. Die ploeg ziet de degradatieplaatsen nu rap naderen.

Topscorers

1. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 13
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 13
3. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
John Stegeman (WHC) 9
5. Erwin Looms (Excelsior '31) 8
Paul Smid (Staphorst) 8