[Upd] Topwedstrijden definitief afgelast

vw_caddy
De wedstrijd Feyenoord - AZ op zaterdagavond en de wedstrijd Ajax - PSV op zondagmiddag zijn definitief afgelast. De gemeenten Amsterdam en Rotterdam vinden het een onaanvaardbaar risico om de wedstrijden door te laten gaan.

Gisteravond gaf de rechtbank toestemming aan de politievakbonden om te gaan staken tijdens de topwedstrijden dit weekend. Door de acties zou de politie met minder mankracht aanwezig zijn tijdens de wedstrijden. De gemeenten zijn van mening dat hiermee de veiligheid in het geding is.

"Wij hebben uiteraard begrip voor de beslissing van de burgemeester," aldus Feyenoord. "Hij is immers verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in de stad. Wel is het bijzonder triest dat de politiebonden hun strijd uitvechten over de rug van de clubs en de toeschouwers."


Update 14:45

Ajax laat momenteel onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de wedstrijd toch te laten plaatsvinden. De Amsterdammers roepen op hun website op om vooralsnog niet naar het stadion te komen zondag.


Update 16:20

De wedstrijd Ajax - PSV gaat morgenmiddag definitief niet door, dat staat op de officiële website van Ajax. Het bestuur overwoog een kort geding tegen de gemeente Amsterdam, maar na intern overleg is besloten daarvan af te zien.