[Eredivisie] Vooruitblik 'Superweekend'

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend staan er wederom twee topwedstijden op het programma. Zaterdagavond speelt Feyenoord in eigen huis tegen AZ. Een dag later reist PSV af naar Amsterdam en speelt tegen Ajax. Hieronder volgt een vooruitblik op deze twee duels.

Feyenoord - AZ
De eerste grote wedstrijd van dit weekend is de confrontatie tussen Feyenoord en AZ. De Rotterdamse formatie staat momenteel op de derde plaats. De Alkmaarders doen het wat slechter en staan achtste. De bezoekers zullen er daarom ook alles aan doen om dit duel te winnen. Alle punten zijn namelijk hard nodig om de aansluiting met de top terug te vinden. De thuisploeg wil voorkomen dat het diezelfde aansluiting met PSV en Ajax verliest en zal dus ook voor de winst gaan.

Vorig seizoen wist Feyenoord in eigen huis met 3-2 te winnen. Nick Hofs bracht de thuisploeg toen na een half uur spelen op voorsprong. De Rotterdammers konden hier niet lang van genieten, aangezien Demy de Zeeuw drie minuten later de gelijkmaker liet aantekenen. In de tweede helft kwam de ploeg uit Rotterdam-Zuid weer op voosprong door een treffer van Timothy Derijck, maar een kwartier voor tijd bracht Danny Koevermans zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. In de slotfase besliste Hofs, met zijn tweede treffer van de avond, het duel.

Ajax - PSV
Een dag later treden de twee ploegen uit de top aan. Ajax gaat momenteel aan de leiding in de vaderlandse competitie. PSV staat slechts één punt achter op de club uit Amsterdam en staat hiermee tweede. De verwachting is dat dit duel een felle strijd zal gaan worden om de eerste plaats. Mocht de thuisploeg winnen, dan zullen ze een gaatje slaan met de concurrentie uit Eindhoven. Als de bezoekers winnen, nemen zij de leiding in de competitie over.

Vorig seizoen wist PSV het duel in de Amsterdam ArenA echter te winnen. Na iets meer dan een uur spelen maakte Timmy Simons het enige doelpunt van de middag. De Eindhovense formatie eindigde het duel overigens met een speler minder, aangezien Edison Méndez bijna twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Welke ploeg zal zondagavond aan de leiding gaan in de Eredivisie? Is het Ajax, PSV of misschien wel Feyenoord als de twee eerdergenoemde ploegen gelijkspelen?