Mourinho: "Nee, ik word geen bondscoach"

Niels (DerMeister)
Ook al zou de Engelse bond negen miljoen euro per jaar betalen aan hem, José Mourinho zal geen bondscoach worden van Engeland. De Portugees liet dit weten op de website van zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Nadat Steve McClaren werd ontslagen na het mislopen van het EK, gold Mourinho meteen als topfavoriet om de Engelsman op te volgen. De oud-coach van Chelsea denkt daar kennelijk anders over: "Ik heb er serieus en diep over nagedacht en ik heb besloten om me niet beschikbaar te stellen als bondscoach van Engeland."

Verder laat Mourinho weten dat hij wel met FA-chef Brian Barwick en Trevor Brooking, de sportief directeur van de Engelse voetbalbond, rond de tafel heeft gezeten voor besprekingen rondom het bondscoachsschap. "Ik ben ervan overtuigd dat de FA een uitstekende coach zal aanstellen, iemand die het team terugbrengt naar waar het thuishoort."

Barwick zal dus verder moeten kijken op zijn shortlist. Volgens de Engelse media wordt nu Fabio Capello beschouwt als kanshebber voor het Engelse bondscoachsschap.