Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 13

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de dertiende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A gingen er gisteren maar twee wedstrijden door. Doordat ook het duel van koploper Hollandia werd afgelast, kon Haaglandia de koppositie overnemen. De Rijswijkers wonnen de topper tegen Türkiyemspor met 4-3. Bij twee van de doelpunten kreeg het wel hulp van Türkiyemspor-doelman Hamdaoui die in de fout ging. Haaglandia heeft nu twee punten meer dan Hollandia, maar ook al twee wedstrijden meer gespeeld.

Ook het duel tussen AFC en VVSB ging door. De Noordwijkerhouters wonnen verrassend met 0-3. Door de winst blijven ze aansluiting houden bij de subtop.

Ook in de Hoofdklasse B gingen er gisteren maar twee duels door, te weten UNA - Dijkse Boys en EVV Echt - Gemert. Gemert won de uitwedstrijd op sportpark De Bandert met 3-4. Via een eigen treffer van Hazenveld kwam EVV op een 1-0 voorsprong. Van Schijndel bracht Gemert echter weer terug in de wedstrijd, de zwart-witte leken sterker maar EVV scoorde de 2-1 voor rust. In de tweede helft speelden beide ploegen een stuk minder. Vd Linden scoorde de 2-2 op het scorebord en niet lang daarna was het 2-3 door Van Herpen. Twee minuten voor tijd leek 3-3 de eindstand toen Timmermans een penalty benutte. Een paar seconden voor het einde van de wedstrijd zag de verdediging van EVV echter Van der Reijken over het hoofd en die wist de winnende treffer te scoren.

UNA won met 1-0 van Dijkse Boys. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd vijf minuten voor tijd gescoord door Bas Kneepkens.

In de Hoofdklasse C zijn er sinds gisteren vijf titelkandidaten. Be Quick versloeg koploper WKE met 2-1, waardoor naast WKE De Treffers, Achilles '29, FC Lienden en Be Quick kans hebben op de titel. Na een kwartier spelen stond het al 2-0, doordat Willem Lanjouw twee verdedigingsfouten van WKE afstraften. Pas na een half uur kreeg WKE een paar kansen, maar Be Quick doelman Siepel wist te redden. Na de pauze werd verdediger Doldersum van WKE naar voren gestuurd om het tij in het voordeel van de koploper te keren. Be Quick kreeg daardoor meer ruimte voorin en kans na kans om de wedstrijd op slot te gooien. Met name Klaassens kreeg een paar goede mogelijkheden. Na de 2-1 zette WKE alles op alles om nog een punt te pakken, maar doelman Siepel was een sta in de weg.

FC Lienden won met 2-1 thuis van Rheden. De thuisploeg was in de eerste helft veel sterker, maar wist maar één maal te scoren. Na de pauze werd het allemaal wat minder, maar Lienden boekte wel een belangrijke overwinning en staat nu tweede.