Nieuws uit de hoofdklasse

Michel (methodmich)
Wekelijks bundelt FOK! Sport al het interessante nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse. Lees hier en je bent weer helemaal bij!

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week was toch wel de rigoureuze manier waarop de KNVB de stand in de zaterdaghoofdklasse A door elkaar husselde. De bond strooide kwistig met puntenstraffen. Zo ontvingen Noordwijk en Ter Leede een straf voor een opstootje tussen de spelers in het onderlinge duel en kreeg Katwijk een straf voor het gedrag van de supporters in het uitduel bij FC Lisse. Bij de drie ploegen werd één punt in mindering gebracht. De verenigingen gaan hoogstwaarschijnlijk in beroep tegen de straf.

Dan het wekelijkse trainersnieuws. Drie clubs maakten bekend dat de trainer na het seizoen vertrekt. De zaterdaghoofdklassers ASWH, Excelsior '31 en Quick Boys nemen afscheid van hun oefenmeesters. Bij ASWH vertrekt Bill Tukker na twee seizoenen, terwijl Gerard Geerdink Johannink na een even lange periode bij Excelsior '31 vertrekt. Quick Boys ziet John Blok na drie seizoenen verkassen.

Daarnaast werden ook enkele contracten met trainers verlengd. Zo gaat zondaghoofdklasser Geldrop / AEK ondanks tegenvallende resultaten door met Pascal Maas. Ook in de zaterdaghoofdklasse een verlenging: Raymond Schuurman blijft bij Go Ahead Kampen.

Er werden ook al nieuwe trainers benoemd voor volgend seizoen. Bij zaterdaghoofdklasser HHC Hardenberg moet Jan van Raalte de uiterst succesvolle Michel Jansen opvolgen. De voormalig profvoetballer van FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Emmen en VVV traint nu nog Flevo Boys, dat uitkomt in dezelfde afdeling. Zijn voorganger Michel Jansen zal als technisch manager de jeugdopleiding op poten gaan zetten in Hardenberg. ACV kiest voor Gert Heerkes als nieuwe man. De voormalig international van het Nederlands militairenelftal is nu nog werkzaam bij Germanicus in Coevorden.

FC Lienden is er in geslaagd om Luxemburgs international Joël Kitenge aan zich te binden. De door Hans Kraaij jr. getrainde zondaghoofdklasser wacht op vrijgave van de KNVB en de Duitse bond. Als die volgt kan de zesvoudig international in januari bij FC Lienden beginnen. Nu speelt hij nog voor Emmendingen 03.

Tot slot besloot keeper Rogier Schomaker van SHO, die onlangs door trainer Arnold Scholten werd gepasseerd na een reeks blunders, om op te stappen bij de zaterdaghoofdklasser uit Oud-Beijerland. Daarmee komt een einde aan de wekelijkse show van de keeper met panterstreep in het haar. Donovan Levestone krijgt nu het vertrouwen van Scholten.