Oranje kan fluiten naar Hiddink

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse voetbalbond (KNVB) kan wederom een naam voor het bondscoachschap van het Nederlands Elftal schrappen. Guus Hiddink maakte namelijk bekend dat hij liever in Rusland wil blijven. Bovendien heeft de succescoach uit Varsseveld geen zin in een terugkeer naar de KNVB.

"Ik ben niet als kandidaat beschikbaar om Marco van Basten als bondscoach op te volgen. De afgelopen dagen zag ik mijn naam opdoemen in allerlei polls, maar dat is allemaal niet relevant, omdat ik tot 2010 een contract bij de Russische voetbalbond heb. En ik ben van plan dat uit te dienen", liet Hiddink in een reactie weten. De huidige bondscoach van Rusland zwaaide in de periode tussen 1994 en 1998 ook al de scepter over Oranje.

Hiddink denkt overigens wel te weten waar al deze geruchten vandaan komen: "Er is blijkbaar een misverstand ontstaan over het feit dat ik die verbintenis formeel nog niet getekend heb. Dat is formeel juist, alleen heeft dat met wat juridische zaken tussen Rusland en Nederland te maken. Inmiddels zijn we mondeling akkoord en dat is voor mij genoeg. Heb je eenmaal als volwassen mensen elkaar de hand geschud, dan hoef je over een schriftelijk akkoord niet wakker te liggen."

Gisteren bracht Foppe de Haan al naar buiten dat hij geen bondscoach van het Nederlands Elftal wil worden. De overige namen op de shortlist van de KNVB zijn Fred Rutten, Bert van Marwijk en Co Adriaanse.